انواع مسابقات اتومبیل رانی (قسمت دوم)

توی بعدازظهر یکشنبه در یک هوای ابری رانندگی می کنی و کف جاده هم خیس و لغزنده‌ست. کل مسیر پر از چربی دود ماشین و گرده های لاستیکه. ناگهان با سرعتی بیش از  200 Km/h به پیچ نزدیک میشی و سرعت رو کم می کنی و با سرعتی هر چه  تمام تر وارد پیچ میشی، ماشین جلویی وارد منطقه ی داخلی پیچ شده و بهت اجازه سبقت نمیده، عرض پیست هم خیلی کمه و نمیتونی از کنار ماشین جلویی با خیال راحت سبقت بگیری. با این وجود توی پیچ بعدی که زاویه چرخش پیچ زیاده باید به راست بپیچی و در یک لحظه با سرعت خیلی زیاد از قسمت بیرونی پیچ با استرس و آدرنالین زیاد در خون از ماشین جلویی سبقت می گیری. چند تا پیچ آخر رو هم جلویی و در نهایت توی خط مستقیم با سرعتی بیش از  300 Km/h از خط پایانی عبور می کنی و 10 دقیقه بعد هم کاپ قهرمانی رو بالای سر می بری. و با صدای کف و جیغ و افتخار دیگران بهت، سر از پا نمیشناسی. مطمئنم هیچ وقت این لحظه از ذهنت پاک نمیشه و تا ابد یادت میمونه. و این از اون لحظه های نابی هستش که در انواع مسابقات اتومبیل رانی دوست داری بهش برسی. پس بیا با کارآموز وبسایت آموزش مکانیک خودرو همراه شو و عاشق خودرو شو.

انواع مسابقات اتومبیل رانی

مسابقات DTM

مسابقات (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft) به زبان آلمانی یا (German Touring Car Masters) به زبان انگلیسی به معنی مسابقات اتومبیل رانی تورینگ آلمان هستش، که به اختصار بهش DTM میگن. این سری مسابقات از سال 1984 شروع به کار کرد و تا 1996 ادامه پیدا کرد. بعد از اون به مدت 3 سال مسابقه ای برقرار نشد ولی دوباره از سال 2000 این سری مسابقات فعال شد. DTM از سری مسابقات موفق و پر طرفدار در اروپا هستش. در این سری مسابقات شرکت های آلمانی حضور دارن. در ابتدا محصول معمولی شرکت به صورت استاندارد بوده و فقط موتورها تقویت شده بودن. به دلیل حضور بیشتر مختصصان کم کم قوانین تغییر کرد و شرکت های خودروسازی، ماشین های مخصوص DTM تولید می کردن که دارای بدنه آیرودینامیک سبک از جنس فیبر کربن، ترمز های حرفه ای، رول بار حرفه ای، گیربکس مخصوص و خیلی امکانات مخصوص بهش اضافه کردن و قدرت و مانور ماشین به طرز فوق العاده ای زیاد شد که امروزه به راحتی کمتر از 4 ثانیه به 100Km/h رسیده و تا سرعت 300Km/h میرن. توی این سری مسابقات در پیت استاپ 9 نفر اجازه حضور دارن. در فرآیند پیت استاپ برای تعویض هر لاستیک 2 نفر وجود داره و 1 نفر هم شیلنگ باد رو برای بلند شدن ماشین از روی زمین قطع و وصل می کنه. بعد از اتمام مسابقه در قسمت سیستم امتیاز دهی به 10 نفری که اول از خط عبور کنن به ترتیب 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1 امتیاز میدن.

انواع مسابقات اتومبیل رانی - مسابقات DTM

ایندی کار (Indy Car)

 از سال 1996 فصل جدیدی از مسابقه به نام ایندی کار شکل گرفت. در این مسابقه اتومبیل ها همانند فرمولا 1 چرخ باز هستن و از نظر ظاهری خیلی شبیه همن. در این مسابقات همانند فرمولا 1 از موتور 6 سیلندر توربو دوگانه استفاده می کنن. حجم این موتور 2/2 لیتر هست و تا 750 اسب بخار قدرت تولید می کنه. حداقل وزن 721 کیلوگرم هست. در منطقه پیت استاپ به طور همزمان 4 مکانیک لاستیک ها رو تعویض می کنن و در همون لحظه سوخت گیری انجام میشه. و جک بالابردن ماشین برای تعویض لاستیک ها توسط یک شیلنگ باد فعال میشه.(در قسمت زیر ماشین 4 عدد جک وصله که با متصل شدن شیلنگ باد به اتومبیل جک ها به سرعت فعال میشن و ماشین رو در کمتر از چند صدم ثانیه از زمین بلند می کنن)

انواع مسابقات اتومبیل رانی - مسابقات ایندی کار

رالی داکار (Dakar Rally)

رالی داکار ابتدا در سال ۱۹۷۹ میلادی و به ابتکار یک فرانسوی بنام تیری سابین راه‌اندازی شد. ماجرا از اون جا شروع شد که تیری سابین که یک اتومبیلران بود، در صحرای داکار گم شد و این فکر به ذهنش خطور کرد که این صحرا می‌تونه مکان مناسبی برای برگزاری مسابقات رالی باشه. در اولین مسابقه 182 شرکت کننده داشت که در نهایت 74 نفر در مسیر 10000 کیلومتری پاریس تا سنگال در سال 1980 به خط پایان رسیدن. سیریل نویو (Cyril Neveu) اولین برنده این مسابقات با موتور سیکلت یاماها خودش بود. در سال 1986 بنیانگذار این سری مسابقات یعنی تیری سابین در اثر خراب شدن هلیکوپترش در جریان مسابقه، سقوط کرد و درگذشت. رالی داکار تلفیقی از جاده آسفالت، گلی، صحرا و کوهستانی هستش. این سری از مسابقات هم اکنون تلفیقی از 5 کلاس مختلف شامل: 1- موتور سیکلت  2- موتور های چهار چرخ 3- ماشین 4- کامیون 5- UTV برگزار میشه. که هر کدوم از اون ها در بخش خودشون مسابقه میدن. البته موتورهای چهار چرخ زیر مجموعه موتور بود که از سال 2009 جدا شد. و همچنین UTV هم از سال 2017 از زیر مجموعه ماشین ها خارج شد و کلاس مستقل خودش رو تشکیل داد.

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( سری موتور سیکلت )

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( موتور چهار چرخ )

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( سری ماشین )

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( سری ماشین )

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( سری کامیون )

انواع مسابقات اتومبیل رانی - رالی داکار ( سری UTV )

فرمولا 2 (formula 2)

مسابقات فرمولا 2 از سال 1948 شروع به کار کرد. در سال 1985 با سری مسابقات فرمولا 3000 جایگزین شد. از سال 2009 تا 2012 در چهار دوره وارد تقویم مسابقات شد، اما کنار گذاشته شد. ولی در نهایت از سال 2017 با کنار گذاشتن GP2 رسماً وارد مسابقات شد. 24 راننده در قالب 10 تیم به رقابت می پردازن. در منطقه پیت استاپ بیش از 10 نفر میتونن قرار بگیرن. که در حالت عادی 2 نفر با جک ماشین رو بلند کرده و با 4 مکانیک لاستیک ها رو عوض می کنن. موتور به کار رفته در این مسابقات در قوانین جدید یک موتور 6 سیلندر با حجم 4/3 لیتر و قدرت 620 اسب بخار هستش. و حداقل وزن هم 720 کیلوگرم باید باشه.

فرمولا 2

مسابقه 24 ساعته لمان بخش LMP2

این نوع خودرو ها شبیه LMP1 هستن. اما تفاوت هایی نیز دارن. در LMP2 نوع کابین به 2 صورت باز و بسته هستش. که در نمونه LMP1 به دلیل سریع تر بودن و امنیت بیشتر به صورت بسته هستش. طراحی صندلی با وجود اینکه فقط راننده داره باید به صورت 2 نفره باشه. که در صندلی کناری تجهیزات الکترونیکی و وسایل مورد نیاز راننده مانند آب خوردن و… رو قرار میدن. موتورهای بنزینی و دیزلی در این سری 8 سیلندر با حداکثر حجم 5 لیتر است. اگه بخوان از موتور بنزینی توربوشارژر یا سوپرشارژر استفاده کنن باید 6 سیلندر با حداکثر حجم 2/3 لیتر باشن. حداقل وزن مجاز 930 کیلوگرم و ظرفیت باک 75 لیتر هستش. در منطقه پیت استاپ در ابتدا سوخت گیری انجام میشه و در صورت نیاز راننده هم همزمان تعویض میشه و بعد از سوخت گیری 2 مکانیک 4 حلقه لاستیک رو تعویض می کنن. جک بالایر این ماشین با فشار شیلنگ باد فعال میشه و بعد از رها سازی ماشین آزاد میشه.

مسابقات 24 ساعته لمانز خودرو بنتلی در بخش LMP2

فرمولا 3 (Formula 3)

فرمول 3 سومین کلاس از سری مسابقات چرخ باز فرمولا هستش. حداقل وزن باید 550 کیلوگرم باشه. موتورهای مورد استفاده در فرمول 3 از نوع 2 لیتری 4 سیلندر که در حدود 200 اسب بخار قدرت تولید می کنه هستن، که از قبل معمولاً توسط شرکت هوندا تهیه شده و به صورت پلمپ تحویل تیم های شرکت کننده داده میشه. و اونها نمیتونن روی موتور تنظیمی انجام بدن. تیم های حاضر در فرمولا 3 متشکل از 10 تیم و هر تیم دارای 3 راننده هست. یکی از نکات جالب توجه حضور یک ایرانی به نام کیوان اندرس (Keyvan Andres) هستش.

انواع مسابقات اتومبیل رانی - فرمولا 3

مسابقات WTCR (World Touring Car Cup)

این مسابقات از سال 1987 آغاز به کار کرد . در ابتدا شرکت های bmw، فورد شعبه اروپا، مازراتی و … حضور داشتن. مسابقات تور جهانی در مسیرهای آسفالت و در بعضی از مسابقات در شرایط کوهستانی برگزار میشد. موتور مورد استفاده در این مسابقه از نوع 4 سیلندر بنزینی یا دیزلی 2 لیتری با فناوری توربوشارژر هست. در ابتدای خط هر مسابقه 26 نفر در قالب 13 تیم شرکت می کنن.

هوندا سیویک در WTCR

مسابقات سری پورشه (Porsche supercup)

این سری مسابقات از سال 1993 شروع به کار کرد. تمام تیم های حاضر از اتومبیل های پورشه 911 استفاده می کنن. تعداد مسابقات در حدود 13 تا بود که از سال 2017 به 11 تا کاهش پیدا کرد. با این وجود این مسابقات در اروپا، آسیا، آمریکا به صورت جهانی برگزار میشه. موتور مورد استفاده در پورشه 911GT3 که از سال 2017 مورد استفاده قرار می گیره،یک موتور 6 سیلندر باکستر به حجم 4000CC هستش که توانایی تولید حدود 500 اسب بخار قدرت رو داره. که باید وزن 1230 کیلوگرمی ماشین و حداقل وزن راننده 80 کیلوگرمی رو با گیربکس 6 سرعته سکوئنشال به حرکت در بیاره. راستی یادم رفت بگم که در ابتدای خط شروع 32 نفر به رقابت می پردازن. که به 15 نفر اولی که از خط پایان رد بشن در هر مسابقه به ترتیب : – 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12-14-16-18-20 امتیاز دریافت می کنن.

SVD LSHFRHJ \,VAI

مسابقه اسنوموبیل (Snow Mobile racing)

یکی از مسابقات جالبی که برگزار میشه مسابقات اسنوموبیل است. اسنوموبیل وسیله ای است که در قسمت عقب چرخ زنجیر داره و در جلو 2 عدد تخته شبیه به تخته اسکیت داره. و برای شرایط گلی به خصوص برای برفی طراحی شده است. مسابقه در 3 کلاس کلی: 1- بخش مردان 2- بخش زنان 3- جایزه ارشد که سن شرکت کنندگان بالای 40 سال باید باشد. و همچنین به 4 بخش : 1- جایزه 360 2- مسابقات آزاد 3- مسابقات زنان 4- مسابقه جوانان تقسیم میشه.مسابقه در سطح حرفه ای رده بالا از موتور 2 یا 4زمانه با حجم موتور 450cc استفاده می کنن. در کلاس جوانان ابعاد موتور 150cc برای 4 زمانه یا 85cc برای 2 زمانه است. در این مسابقه محدودیت حداقل وزن وجود نداره. در منطقه پیت استاپ 9 نفر حضور دارن به این شکل که 2 نفر با جک اسنوموبیل رو بلند می کنن و به هم زمان سوخت گیری شده و 2 تخته اسکیت جلو تعویض میشه و فلاپ سمت چپ از میشه و تسمه عوض میشه. (تخته اسکیت چون در اثر حرکت ساییده میشه اگه عوض نشه در حین مسابقه چون سرعت زیاد است، چسبندگی لازم رو از دست میده و سُر میخوره) اسنوموبیل ها در مسابقات آزاد سرعتشان تا 200Km/h هم میرسه.

انواع مسابقات اتومبیل رانی - مسابقات اسنوموبیل

مسابقه 24 ساعته موتور (moto 24 hours)

همون طور که مسابقه 24 لمان برای ماشین ها برگزار میشه، برای موتورها هم برگزار میشه. این مسابقه از سال 1978 شروع به کار کرد. موتور های موجود در این رقابت از 4 شرکت: هوندا، کاوازاکی، یاماها و سوزوکی هستن. در منطقه پیت استاپ میتونن تا 9 نفر حضور داشته باشن. در ابتدا با 2 عدد جک موتور بالا میره و سپس لاستیک های جلو و عقب تعویض میشه و در مرحله آخر سوخت گیری انجام میشه. برای مثال تیم هوندا در مسابقه 24 ساعته در پیست BOL DOR 673 دور رو که مسافتی در حدود 4017 کیلومتر رو میشد طی کرد. در طی این مسابقه 41 تایر تعویض شد که سهم جلو 14 تایر و عقب 3 نوع تایرVAL4 ، MS0،MS2 که از هرکدوم 9 حلقه استفاده شد. زمان سوخت گیری حدود 5/6 ثانیه بود که در طول یک مسابقه حدود 595 لیتر سوخت مصرف شد.

انواع مسابقات اتومبیل رانی - مسابقه 24 ساعته موتور سواری

در مجموع 2 قسمت سعی کردیم شما رو با بعضی از انواع مسابقات اتومبیل رانی آشنا کنیم. در این قسمت سعی شد برای شما انواع مسابقات اتومبیل رانی: فرمولا 2، فرمولا 3، مسابقه 24 ساعته LMP2، ایندی کار، رالی داکار، مسابقات DTM، مسابقات 24 ساعته موتور، مسابقات اسنوموبیل، WTCR و مسابقات سری پورشه به صورت مختصر معرفی کنیم. انشالله در آینده به هر بخش از انواع مسابقات اتومبیل رانی به صورت تخصصی می پردازیم.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست